dinsdag 7 februari 2012

Under the skin

Niets veranderlijker dan de mens! Aldoor moet maar het anders...
Momenteel staat mijn interieur in de steigers. Klauter ik op het werk tussen boekenkar en kraaiende kleuters langs siso, pim en picto - thuis beweeg ik me struikelsgewijs met potten, pannen en pindakaas. Overal losgeschoten plinten, beitels en rollen schuurpapier. Brutale snuit van bouwstofzuiger kijkt me al de hele ochtend aan. Zwerver!
Pfff, gedoe.
Waarom wilden we dit ook alweer? Oh ja, de vloer. Moet geschuurd en ander tintje. Beetje grijzig,wel lekker praktisch, want dat word ie toch al op de gebruikelijke slijtplekken. Maar dat gaat nou eenmaal niet zomaar. Dan moet er ook gewit rondom. Geen potje, anders. En die lange wand dan maar meteen helemaal meenemen: mooi warm donkerig. Lopen al een jaar of drie over de kleur te twijfelen. Och.'t Is maar verf, sus ik tegen de spiegel. Op een hele lange wand. Waar je straks niet meer om heen kan, zeg maar.
Maar goed, een mens wil wel eens wat. Dus die vouwgordijnen er ook maar af. Geen gezicht meer. Willen luksafluks. Breed 7 cm en cheap graag i.v.m. de begroo,=tínggg.
Wasmachine draait, trouwe vriendin! Gelukkig nog op oude plek, al weet ze dat ze zal worden verbannen. Na praktische overwegingen is bedacht dat optie zolder voorkeur geniet boven knusse bijkeuken, ten behoeve van voorraadkast naast vriezer. Plannen kan bikkelhard zijn.
Die ijskouwe is trouwens al gepimpd met behangetje van magnetische hartjes. Wie langs loopt smelt.

Mee
Expansie- en veranderdrift van de mens neemt enorme vlucht in mijn omgeving. Ik ga vrolijk mee. Laat conservatisme langzaam van me af glijden. Nieuw is veel leuker. Verslavend ook! Voor je het weet kruipt zoiets onder je onder de huid. Standvastige ikke ben na één week al geswitched tussen 3 screensavers en ga buiten mijn oorwarmers van androidify-plezier. Lol, zeg, lekker spelen met je mobiele identiteitje! Mijn ganse familie heeft een eigen personalitypoppetje gekregen. Nu maar wachten tot ze bellen, wat zal ik vrolijk opnemen! Zijzelf weten van niks natuurlijk.

Net als die appjes: doe nu experimentje met Google sky maps. Gooi hoofd in nek en staar dwars door plafond naar Kaspar en Pollux. Augmented reality in the flesh. Effe zwaaien! ,dacht ik nog net op tijd van toch maar niet. Ja, daahaag buurman. En néé, ik sta m'n ramen niet te lappen met dit weer.(-20 buiten:buur is barstensblond..) Maar ik ben er inmiddels alweer uit. Wil een andere sky view: Star Chart schijnt weer mooier te zijn qua sterrebeelden.
Eerst even klok checken: oeps dikke 2 uur 's middags!

Monster
Waar was ik gebleven? Wat moest ik ook alweer? Ah ja, nagels lakken met bloodred souvenirflesje, gekregen van lieve collega terug van tripje zum Osten. Tjoh, kleurtje hoor! Toffe match bij stoute schoenen. Waar heb ik die ook alweer gelaten...
Raak realiteitszin wel beetje uit oog met al die nieuwigheden.
Ach néééé! Mijn planten! Wat zien ze er uit. Alsof ik ze eigenhandig op droog brood naar Afrikaanse Sahara heb gestuurd...Volledig verrimpeld. Och, kindjes, wat gaat me dat aan het hart. Snel blussen wat er te redden valt. Levensreddende voetbaden verzorgen, waar zijn mijn emmers?
Ben ik nou zó met mezelf bezig, dat ik jullie helemaal vergeet? Bah! Modern Monster! Ben duidelijk aan het doorslaan! Moet me snel eens even goed na laten kijken ,met één klik op deze checkup is dat gelukkig zo gepiept! ( 2 min.) Gr. GL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten