vrijdag 13 april 2012

Winning mood

Collega's zullen het zien: ik straal het af. Ik glim en glans. En dat komt niet door mijn nieuwe shampoo - het gaat hierom: Drie Honderd Euro. Dit bedrag fladdert al enige tijd onbeschikt over het intranet van Kennemerwaard. Het hangt daar maar een beetje rond, als een pukkelige puber zonder doel... Met de opdracht wie er een goede besteding voor weet. Hallo zeg, wat een vraag! En ik? Ik straal dus, want ik heb nog wel een ideetje of zesentachtig. Plus en nu komt ie dan: ik ben in de Winning Mood! Wie mijn vorige post heeft gelezen, weet hoezeer ik fan ben van mooie soulmuziek. Ik luisterde de hele Zwarte Lijst af tot bijna diep in de nacht... Heb genoten, moet ik je zeggen en niet alleen vanwege het auditieve aandeel. Ik stuurde een hartverwarmende mail aan de diep geroerde DJ's van Radio6. En wón! Prijs:3CD-Box met Zwarte Lijst muziek. Dat is natuurlijk een leuk aandenken en fijn dat ik die good old 'blackies' zelf kan afspelen, maar dat winnen, hè... dat vond ik nog het allerleukst! Dus nam ik een besluit, toen ik intranet las en daar drie honderd euro "op straat" zag liggen.

Idee.
Ik dacht eerst: ik maak óók zo'n toffe lijst, met ideenummer 1 t/m zesentachtig.Dan kunnen we er allemaal op stemmen. Maar wellicht snijd ik mezelf daarmee in de vingers wegens overkill aan besluiteloosheid over mijn Bijzonder Goede Ideeën. Bovendien ontstaat een werkelijk goed idee vaak door een samenloop van omstandigheden en in dienst van een "groter geheel"...
In de jungle van mijn grijzecelletjesopslagruimte raakte het één en ander in een onontrafelbare, maar des te inspirerende knoop. Er onstond een combinatie van eigen en algemeen belang en dat gewoon midden op straat, net als die financiële hangjongere driehonderd eurootjes.
Dus nu houd ik het heel bescheiden bij dat ene BGI en wacht verder rustig op jullie reacties. Volgers zat, tenslotte. En wie het zelluf beter weet...Nou, kóm maar op: vink het vakje van je keuze in, onderaan deze post, of woordelijk met je reactie. Ik ben er klaar voor!

B.G.Idee: De biebbank
* functie: boegbeeld en zitsculptuur.( functie=ontmoeting & debat, aanduiding biebgebouw)
* heeft een inspirerende inscriptie( = leesbevordering, reflectie, binding inwoners werkgebied & passanten.)
* bevat ruimte voor toe te voegen tekst, middels inkrassen, graffity etc. en gleufjes om briefjes, geheime boodschappen in te stoppen.( =interactief)
* Prima in te zetten bij PR momenten.
* plaatsing: in de zichtlijn van de nieuwe toegangsweg bibl. HHWaard, als eindstop c.q. blikvanger c.q. buiten(lunch)plek voor personeelsleden.
* ontworpen met 300,= aan budget, door jong/oud talent,winnaar beloond met daadwerkelijke plaatsing, feestelijk onthuld en in gebruikname door bijv. Erna Winters.


Reageer snel, anders gaat er een andere collega vandoor met de poet...
;) GL

4 opmerkingen:

 1. Ja hoor!! Prima idee. Ik zou zeggen plaats er maar 3, in een driehoek, met de gezichten naar elkaar zittend, kunnen de mensen dan goed in debat gaan.
  Niets meer naar de verte staren.....altijd iemand in het zichtveld.
  Klaar voor de discussie.......jippppppieeee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Stekelroosje: even omdraaien. Dus met rug naar pers. ingang, blik op oneindig richting z-w.(Smaragd) Lekker in het zonnetje, mits aanwezig. Ontmoeting kan overigens ook zonder debat, lekker rustig.
  Anderen vinden het weer heerlijk om passanten te bekijken en bespreken...Maar dat mag je natuurlijk helemaal zelluf weten ;)
  gr. GL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prima idee en erg leuk om je blog te lezen! Op mijn bureau staat een bakje met lootjes en daar zit nu ook een lot in met biebbank. Op 1 mei wordt er geloot en zullen we weten waarvoor gefietst gaat worden.
  Groet van Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Miranda:Fijn geregeld. Hoop nog op wat medestanders/-zitters...helpt vast bij de loting.
  ThanX voor je reactie! ;)GL

  BeantwoordenVerwijderen