dinsdag 16 oktober 2012

Privacy: boven water

Ben even wezen snorkelen op Google, met mijn naam tussen haakjes.
Oeffff: 5 pagina's mij. Da's best ff slikken.
Als ik beter kijk, stelt het niet echt veel voor.


Mijn google-account deel ik NOT met others.
Ik zie mezelf facebooken, twitteren, linkedinnen onder vrienden, maar de meeste hits zijn die van mijn timerime account.
Waarop ik me nog 's lekker op mijn rug op het kabbelende verleden laat drijven...
Dat was toch erg leuk om te doen, zo'n kunstgeschiedenis opdracht uitzetten op een digitale tijdlijn. Fimpje plakken, fotootje en info en schuiven maar met dat balkje.
Omdat er kennelijk door ander timerimers veel op wordt gekeken, heb ik zo'n slordige 2187 views en waarderingen gescoord, zonder me er om te bekommeren. Vandaar dat mijn tijdlijntje niet is opgeschoond en nog altijd functioneert.

Plaatje
Toen dacht ik: wacht ff, hoe zit dat met mijn zorgvuldig opgebouwde beeldimago? Dus dezelfde naamtruc uitgehaald in Google Afbeeldingen. Daar kwam iets anders boven water dan waar ik voor vreesde. Geen enkele andere foto dan die ik op mijn facebookprofiel heb gezet, van mezelf. Wel vele plaatjes uit mijn tijdlijnaccount. Wie niet beter weet, denkt dat ik een halve gare ben die zich vastbijt in stoffige mummies, grottekeningen en tongewelven. Bóekdrúkkúnst, ljègh wat een neurd.

Kwetsbaar
Is dat erg? Neuh.
Mysterieus misschien, nou laat ze maar lekker raden.
Met mijn vrienden deel ik wat ik kwijt wil. Soms zakelijk, soms puur uit emotie.
Wat ik niet deel zijn onthullende zwembadfoto's. Als ik op zoek naar een aardig plaatje "drijven" google, verslik ik me bijna van het blotelijvengeweld van wildvreemden. Niet aan míjn lijf, die privacypolonaise!
Ik drijf lekker nog een rondje om, met mijn snorkelmasker: ongehoord oerlelijk onherkenbaar, als een vissie in 't water.GL

Tanja's terugblik (timerime)

2 opmerkingen:

  1. Wat schrijf jij toch ontzettend leuk! Zit weer met een glimlach achter de balie. Dan neem ik maar voor lief dat we geen onthullende zwembadfoto's van je te zien krijgen :)

    BeantwoordenVerwijderen