zondag 11 november 2012

De Looks en de Inhoud: FB versus G+

Om eerst eens te bedenken of ik het nou wel zo'n goed idee vind ( i.h.k.v. Lifehacking) om weer iets nieuws aan te gaan, met Google+, ben ik een klein onderzoekje gestart.

Slow Starter
Jéémig, wat een sloot aan info over G+ is er te vinden op het web... Naast surfen ook maar eens wat rondgevraagd: wat vind jij er van..?
Bij collega's komt er niet zo veel duidelijkheid uit over het gebruik van het aangemaakte G+profiel en ook statistisch getinte berichten geven aan dat G+ òfwel niet van de grond komt, ofwel wèl, maar dan als "slow starter".
Dieseltjes blijven wel lang rijden, dacht ik, dus toch maar verder gekeken.
Waar het mij om gaat is vooral de privacy instellingsmogelijkheden en hoe mijn gegoogleplus er uit zou zien, alias overkomen bij anderen.
Tijdens een speurtocht langs demovideo's strandde ik bij deze. Ik heb hier 'm ff bewaard voor coach Sanneke: beloofd is beloofd. Hou je vast voor een sterk staaltje beeldvorminggngng!En tóen...was ik even aan een pauze toe. Van een dag of drie.
Ondertussen werd ik belaagd door 2 juffen met zwepen. Eén er van ken je, die nodigde me gewoon brutaal uit in haar kringetje ( hoor ik de echo van een Gargamelachtig lachje? )en die ander is mijn Leerwerkdingesjuf. Dat we gezellig met z'n allen gaan Hangouten in les 2. Lekker dan, alsof je me gewoon tegen de muur zet met je mitrailleurtje.
Ik schudde de opdringerige videomeiden uit m'n nekharen en dook verder het net op.
Om op een leuke link te stuiten, op de blog van Writeaholic. Zij wijst me op haar goede vriend Arvid, die een ( heel ) e-book wijdt aan: De + achter Google, waar ik de online versie van heb aangeklikt. Na één zondagochtendje bladeren ben ik helemaal bij. "Het doel van G+ is het maken en delen van content." Die ga ik onthouden, dat klinkt lekker overzichtelijk en zo blijf ik zelf ook een btje bij mijn positieven (++ haha!)

Lady of the Rings
Account had ik al, dus via juf 1's uitnodiging van start, profielfoto geupload, verplichtte (!?) verjaardag vermeld, funktie ingevuld en flink met de instellingen gerammeld. En dan: waar schaal ik mijn juf in? Onder vrienden? hmm.. Kennissen? Nâhh.. Júffen? Dìe kun je maar beter niet met elkaar in één kringetje zetten volgens mij. Heb er maar zakelijk een collegakringetje van gemaakt. Vrienden maken doe je tenslotte niet door ze vlijmscherpe messen op de keel te zetten.
Net als bij FB laat ik mij persoonlijk niet in de tang nemen door de tag-button van G+. Beheersing is alles.. Om kringetjes op te bouwen zal ik eerst eens wat medeplussers moeten opscharrelen. Zeker als we aan die Hangout toekomen, morgen. Bovendien moet de boel ook nog op mijn android geparkeerd, mijn laptop is nl. stekeblind.( geen webcam ) Benieuwd hoe dat allemaal af gaat lopen. Ik vertrouw maar op hulp van juf2.
Ik ben in ieder geval van de partij, dus zet maar een plusje achter mijn naam.
gr. GL+ ;)

8 opmerkingen:

 1. Zo scherp was dat mes toch niet? Misschien een kring aanmaken 'liever niet maar als ik ze niet plus worden ze boos' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, want ze zaten nog in je keukenblokje, alle elf.
  ...Geintje hoor San, ik was blij met de uitnodiging, want nu heb ik t toch maar geflikt, had ik anders mss niet gedaan.

  Hangout was erg kort maar wel leuk. Ook via youtube te bewaren en te laten zien. Leuk voor een ludieke bieb-activiteit.

  Nog ff over tag-instelling van FB, die kun je niet uitzetten?! Men kan mij dus taggen, terwijl ik dat niet wil?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Tan, daar heb ik wel antwoord op, stuur je het even per mail. Ok?
  Leuke post weer btw.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @raven: zet die tip in je blog, dan kunnen de andere Verdiepers (incl. coach) daar ook wat van leren!
  @Giant Leaps: fjew, gelukkig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @raven: wel lastig dat je van je vrienden afhankelijk bent of zij ook echt die reactie optie uitzetten bij jouw vriendschap. Je hebt er dus zelf geen controle op. Bij wijze van spreken kan ik een vriend's foto taggen en bewerken voor ik die weer verder publiceer. hmmmm... zwak puntje van FB. Maar ik begrijp dat FB het eea. gaat aanpassen?
  @Sanneke:'tuurlijk, jeweettoch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ GL Foutje gemaakt,opnieuw dus even..... ik heb een stukje op mijn blog gezet over dat taggen (onder druk van Sanneke hoor.....hihi) Dat is weer anders dan dat ik je gestuurd hebt, daar gaat het over berichten die je naar iemand stuurt en dan ongevraagd ook bij je andere volgers terecht komt. Het taggen kan je wel degelijk uitzetten, kijk maar even en ik hoor het wel als het je gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @raven: TnX ik ga meteen kijken op je blog. Bukken voor het zweepje! :)

  BeantwoordenVerwijderen