zondag 16 december 2012

Stilte en....demo!

On the screen
Filmpjes maken is hot. Youtube knalt er van uit z'n voegen. De gekste onderwerpen worden er gedemonstreerd. Van nagels lakken, moestuintjes maken tot culinaire hoogstandjes op tafel toveren. Eén van mijn favorieten is Foodtube ,waar topkoks je hun fijne kneepjes tonen.
Het barst ook van de screencasts op Youtube. Genoeg om je er een uurtje of wat mee te vermaken. Omdat ik hier en daar enig gepuf vernam van mededingers, heb ik me 's een tijdje lekker laten overspoelen door meningen en demo's van anderen. Wel met koptelefoon op, anders zit je om de 3 seconden aan die schuif te pielen omdat er weer een huisgenoot aan je hoofd tettert, terwijl je al 6 keer heel lief hebt gevraagd om STILTE!!!!

Zo vond ik naast Screenr en Screen-o-matic ook Jing. Moet zeggen dat dit er vrij simpel uit ziet. Ik kom er al kijkende achter dat ik een 'mic' nodig heb. Die moet ik dus even gaan leasen bij mijn dochter, van haar WiiSingdingest. Kost me minstens een reep chocola.
Vervolgens merk ik dat er verschillen zijn, qua aansluiting op systemen.
Voor mensen met Imac is er iemand zo goed geweest om een mooie top 5 te maken. In screencast demo, offcourse..

en..Action!
Dan is het tijd voor "action". Bij Jing kun je aangeven met welk besturingssysteem je werkt, Mac of Windows. Dan is het downloaden geblazen, voor de software. Als dat lukt, komt er een zonnetje schijnen op je computer. Wat een positief icoontje!
Ik kan hier natuurlijk een heel lang verhaal ophangen hoe het verder gaat, maar dat is wat we juist NIET willen. Ik vond een superduidelijke screencast, van een stoer jochie. Kijk zelf maar, een kind kan de was doen! Enneh oh ja, een héél klein puntje van aandacht: zorg bij het maken van je screencast ook weer voor die stilte. Deze kid liet de TV in de huiskamer aan staan. Verder geweldig, en aandoenlijk simpel:Homemade
Nu moest ik zelf aan de slag. Maar dat wil mijn laptop niet. Eigenwijs sleurt hij me door het hele downloadmenu, maar blijft 'draggen'. Mogelijke oorzaak: te oude pc of beveiligingssysteem te streng. En ik weet dat dat laatste zo is. Dus zet ik die heeeeel eventjes uit. 3 Minuutjes. Helpt niet. Ik moet zelfs afbreken via de afsluitfunctie. Ander systeem upgeload, Camtasia. Zelfde verhaal.
Na 2 middagen verveeld en gefrustreerd van het loadwachten zwaai ik met de witte vlag. Sorry, volgers, geen homemade screencast van mij. Wel cupcakes voor bij de koffie. Kun je ondertussen mijn allereerste youtubeje bekijken...Voorbeelden uit de bibliotheekwereld vond ik met deze zoektermen:bibliotheek uitleg screencast bij ene Kevin, die er zijn youtube account er zo'n beetje mee vult. Knap hoor. Die hadden zeker allemaal een ICTer bij de hand.
Ikke niet.
Groetjes,GL

2 opmerkingen: