woensdag 23 januari 2013

Liever dichterbij...

Lokaal
Associëren maar...Lokaal: in de buurt, niet ver weg, plaatselijk en regionaal, ter plekke...
Dat roept om weer eens om een onversmadelijke figuurlijke benadering. Ik zou zeggen: streef je doel niet voorbij.

Passievrucht
Het blijkt ontzettend lastig te zijn om mensen te bewegen tot reageren. Slechts 2 % van de lezers van blogs en communitiegerichte instellingssites waar je kunt taggen, recenseren en reageren onderneemt actie. De rest:Not dus. Daar moet je het dan ook niet voor doen. Voor die andere mensen, die gewoon lekker in zichzelf hummend en knikkend thuis zitten te lezen moet je het liever ook niet láten. Het bindt toch, ook al is dat niet in 'reactieomzet' uit te drukken. Handiger is om het wederom niet te ver weg te zoeken en kijken naar de basis, in de spiegel. Waar zijn wij goed in? Ontsluiting is het antwoord.

Daar zit 'm de kneep, dus als het bij die rottige 3 centimeter blijft, zet dan eens een flinke knip en werp die boreling op het net.
Lang zal het leve via social media, maar maak wel de juiste keuzes. Die kersverse baby kan nog geen vast voedsel verteren. De spijsvertering moet wennen. De verzorging met liefde en zachte hand...Als je er zelf niet uitkomt, huur dan een expert in, die je alles kan vertellen over plug-ins, linking en andere manieren van je klant opzoeken. Die zijn er. Echt. In de buurt. Lokaal. Als samenwerkingspartner. Moet ik nog namen gaan noemen?
Zo zorg je voor andere manieren van aanbieden met andere middelen. Lactosevrij, gepureerd, met een vleugje vanille... Het is een kwestie van investeren in een beter klantbereik. Aan de content ligt het niet. Dat is een passievrucht, dacht ik te weten.

Sociaal
..need I say more. Hier hoeft geen vertaling bij.
Het is wel een belangrijke 2de stap. Want nu die voordeur eenmaal wagewijd open staat, is het niet de bedoeling om op de mat te gaan staan trappelen en iedere voorbijganger naar binnen te 'hosselen'. Hup, jas aan en de wijk in.
Een inspirerend voorbeeld vind ik de onderneming van biebdirecteur en toneelmeester die er met een caravan op uit trekken om het publiek letterlijk tegemoet te treden.
Dik verdiend applaus! Heel sociaal en lekker lokaal.
Een goed idee druipt vaak van simpelheid en toevalligheid. De caravan en de samenwerking was voor handen. Het idee moest 'alleen nog even' geboren worden.
Dit soort mogelijkheden liggen ook in Overdie, waar lokaal om sterke verbinding, intensieve aandacht vraagt. Die wordt gegeven, door iemand die dat inziet. Luisteren we daar naar?
Het blijft oppassen geblazen. Ik moet ineens denken aan de onbemande 'biebtunnel', met oproepvideobibliotheker. Ik denk dat zoiets de achterdeur uit is bij dit item. Het is mi.namelijk niet sociaal, niet lokaal, maar op hoogdrempelige, afstandelijke afstand.

Eieren voor je geld.
Ik slinger nog even een knuppeltje het hoenderhok in, we zijn nou tóch al aan 't eieren rapen: de tehuizen. Optimaal lokaal. Dat roept om 'sociaal.' Leg eens een onverwacht linkje en stap er met scholieren op af, met Ipads, games en andere leuke gadgets. Zet een camera op je schouder en neem hartverwarmende beelden mee terug naar de kribbe. Warm website materiaal. Goed voor een persbericht, dat werkt aan behoud van subsidie. En op Youtube natuurlijk.
Het hóeft natuurlijk niet allemaal digitaal, het màg wel.
Maar zoek het niet te ver en zorg dat het een beetje bij je past. Slacht geen kip met gouden eieren.

Deze vond ik nog op het net. Een mobile hangplek, aangeboden door SAAS Architecten. Hier in de passage van het ministerie van VROM in Den Haag. Hangend, zittend of liggend kan elke voorbijganger zich hier even onttrekken aan de forensenstroom om zich te laten meeslepen door visionaire plannen van overheidsbekleders en Rijksbouwmeester. Goed idee, als je dit toepast op tweerichtings communicatie verkeer.Gr. GL

2 opmerkingen:

  1. Heb ik het als coach nou makkelijk (ik hoef je niet tot nadenken te zetten) of moeilijk (ik kan er werkelijke helemaal niets meer aan toevoegen) met jou ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ..eeehmm. Wat een lastige vraag. Daar weet ik nou weer even niets op te zeggen. :D

    BeantwoordenVerwijderen