vrijdag 11 november 2011

#14 Elfelfelf,watjechat benjezelf

Bij Instant Messenging is eerste woord dat opdoemt cyberpesten. Weet niet zo goed waarom, misschien door voorval in klas dochterlief. Bij ontdekking Hyves door groep 6 ontstond ware explosie van pestchat en ikhaatHenkiehyvespagina's. Was ook rommelig klasje, gelukkig uitgegroeid tot moord-groep. (in positieve zin!)

IM-MI
Vandaag-de-dag is dat dus anders. Op memorabele, spiegelbare datum 11-11-'11 wordt gechat wie met wie meegaat "St.Maarteren." Lampion in schuur hangt in de aanslag, met glans van hoge verwachtingen: moet monsterhamstering worden met zo'n dagnotering...
Daaraan voorafgaand moest destijds wel eerst ingegrepen worden, met door leerling ondertekend computercontract, door schooldirecteur opgesteld, met positieve: wat mag wèl-regels.
Vind hem een held. Hij greep in, zonder afpakken. Sprong vanochtend als gemantelde Maarten op hoge rug van paard, vort!- in draf over schoolplein. Want we moeten naast lolmaken ook weten waaróm we iets doen... Waarna Jeugdjournaal en RTVAlkmaar met camera door de gangen liep om Lotte te feliciteren: zij wordt vandaag 11. Vanmorgen al met grote foto op NHD. Goed voor extra snoep in haar tas vanavond, zo'n beroemdheid in ons dorp!
Groep (inmiddels) 8 chat zich vandaag dus te pletter. MI is IM prima, zolang het behalve btje zinvol een btje leuk blijft.

Rondzwermen
Ik IM nauwelijks, via hyves. En dan nog alleen 1 op 1. Ik 'enter' ook te vaak, uit gewoonte. Zit dan weer met afgebroken zinnen. Zou wel 's willen dat je met hemel kon connecten, maar da's dan vanwege die andere betekenis. Zoek ik wel keertje een cloud voor op, maar nu nog (lang) niet.
Er is veel te veel om van te genieten, leuke dingen te bedenken. Een chatfontein bijvoorbeeld, kan dat? Of Instant Messaging Flashmob, een soort kettingbriefchat: Redt de bieb van bezuinigingshype, verbind deze chat met 10 andere dierbare biebfans,en dan doorsturen naar chattende ministers(die IMen soms ook met het volk), om hun box te overspoelen.
Of zou dat te veel van het goede zijn, net als overvolle snoeppot vanaf morgen?
Als experiment op deze speciale dag zwerm op hyves gestart. Wachten is op vlotte reacties, maar voorlopig blijft het in m'n eigen staart bijten in die zwermchatbox. Ondertussen maar even filmpje kijken...
Nog geen buzz in mijn zwerm. Hallo? Anyboy? Pleahea-heaheaheahease...?

Zie later wel wat 't wordt, eerst Jan-in-de-zak ( Broeder) garen. Lekker ouwerwets, met stroop. Sommige tradities zijn nou eenmaal for ever...

Wie weet tot chat's en veel St. Maartenplezier vanavond! ;)3 opmerkingen:

  1. Als je nou eens een chat-afspraak (of 10) maakt? Zou het dan niet beter lukken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @CurlyUp: ...zit wat in. Mijn punt was echter aan te tonen hoe lastig zoiets is te realiseren in geval van vrijblijvendheid. Zo je ziet blijft't erg stil in de box. In geval van afspraak ben je afhankelijk van de (wel/niet) interesse van mensen. Ik kan geen leuke chatbox activiteit bedenken met leners, hoewel misschien een online leeskringachtig forum dingetje. Maar als dan geen mensen de box instappen,wat doe je dan.. ( in mijn geval met een achtergronndmuziekje in staart bijten;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vrijblijvendheid blijft lastig: in persoonlijk contact is het mogelijk mensen enthousiast te maken; je kunt dat a.h.w. 'uitstralen'; digitaal blijft digitaal zonder persoonlijk contact. Maar de aanhouder wint en we blijven dus positief :-).

    BeantwoordenVerwijderen