dinsdag 29 november 2011

#17 Ring,baby!

Waar is die goeie ouwe tijd gebleven, dat je al cool was als je door de straat galmde: Doeoeoei, we bèlluuuuhh! Dit is de tijd van Tomtom, Pingen en smsjes afsluiten met codekrakers als cu @8. Dit is de tijd van niet morgen maar nú, al is het 3.04 AM. De mobiel is allang niet meer alleen om te kunnen bellen wanneer je met lekke band langs de A9 staat weeën weg te puffen. Wel was dit de reden, waarom ik anno 1999 een Nokia kreeg van mijn lief. Zonder gène biecht ik : ik heb 'm nog! Voor schamel tientje bel en sms ik me suf ( wel helemaal  5 x per dag gemiddeld) en zwem rond in zeeën van boventallige belminuten. Lief blijft me aansporen: bel m ff schtj! In de tijd van nu past dit magere belgedrag niet. Mensheid vindt de mobiel onmisbaar. Ik besef dat en sta versteld van eigen coulance met mensen die midden in ons gesprek hun piepende mobiel checken of tijdens bezoek aan kls balie snel een smsje tikken. Komso baby, ff  bieb bte btln. W8opm @ H&M Zucht...multitasking wordt nog eens ondergang van menselijke accu..maar oké, die afko's zijn wel goede oefening voor mij.

An app a day

Kan er niet meer omheen. Ondanks nog heel, na valpartijen is Nokia aan vervanging toe. Daarom werp ik in supermarkt splinternieuwe Androidmagazine (2de editie) op de rolband. Moet aan Mobiel Internetten wegens "altijd en overal." Het ene nieuwtje na het ander verdrukt de toch al razendsnelle innovaties. Apps te over! 300.000 op markt vandaag de dag. Btje duizelig van..
Baan me een weg door abonnementenland. Zo eenvoudig is dat nog niet, bewegwijzering ontbreekt. En dan nog de pepernoten die het me kost! Waar is Sint als je 'm nodig hebt?! In achterhoofd gaan steeds meer belletjes door elkaar heen rinkelen... Heeft iets te maken met informatie, maar ben er nog niet uit. 1 Ding tglk, asjblft. Vind tijdschrift wel super. Halve dag studie en ik weet wat ik wil. En niet wil. Voorlopig, dan. Verlanglijstje gemaakt, voor in schoen. Met appeltjes voor paardendorst. Fruitschaal vol!
Infopaleis
Al die info knaagt wel, ene na andere ringtone galmt rond oren. Wordt histerisch concertje, ik moet nu wel opnemen. Hello? What's eating me? Wat moet bieb met mobiel? Laten we ons gek maken? Stoten phones en tabs infopaleis van troon? Qua laadruimte wel, de wereld in pocket ipv pand, dus stand is 0-1. Qua communicatie ook. Tiran Twitter teert als paddestoel op springlevende mobiel: 0-2. Actualiteit kiest keihard moderne media: 0-3. Overwinning burgeroorlog met Arabische Lente lauwert handzame straatvechter: 0-4. Bezuinigde biebkeeper laat schouders hangen als ballen in het net: 0-5, in blessuretijd. Daar helpt geen Raad van Cultuur meer aan..

Toch doet volgende stelling uit artikel over onderwijs hersens rammelen, in trilstand..: "Met het vrijgeven van infostroom via het internet, verschuift er iets wezenlijks in het leren. Weten waar je info haalt is belangrijker dan het juiste antwoord kennen." Ha, daar heb ik 'm! Hersens worden stil. Maar één geluid te horen. Zuivere rinkel van alleroudste bel-telefoon, grappig genoeg ook in ringtone-keuzemenu van moderne mobieltjes. Is dit dan de kracht van de bieb? Wegwijs maken in infoland, ondanks of juist vanwége overload aan info. Hoe meer info, hoe meer werk aan de winkel. Vernieuwen is misschien oude Libelles vervangen door Androidmagazine? Artikel op biebsite plaatsen van laatste consumentenconclusies? Tips en trucs aanbieden om volgelopen phonegeheugens te ontlasten? Biebbar met streamend infowater?
MIA wordt Mediaspecialist? Go with the infoflow? Ik stem ja!
Bieb blijft infopaleis en klant koning. En dan voor mij graag als gratis add on een nieuwe skin, als dat kan een rimpelloze.  
Lieve Sint, ik wens een Samsung Galaxy S II. ( 116 gram)
en hier is mijn App verlanglijstje:


Super Box: inzicht werking telefoon en taskkiller voor besparen accu.
Beautiful widgets: voor mijn mooiste schermlayout /tijd, datum etc. ( € 1,99)
Pulse News: Grafisch mooi en in kleur uitgevoerde RSS reader. ( gratis)
Skype: gratis videobellen.
Google Sky Map: astronomische app, met sterrebeelden. (gratis)
Google Goggles: spraakherkenning = standaard, maar ook graag deze visuele zoekfunctie als herkenningsfunctie voor info-ontsluiting.
Daily Butt Workout: Oefeningen tegen 23Dzitvlees. ( € 0,99)

Relaxe and sleep app
: ontspannende slaapgeluiden.
Androidify app: zie video.

ps: U mag me altijd bellen!  

1 opmerking:

  1. Ik word bijna duizelig van de info in jouw blognote.
    Heel leuk en creatief beschreven, maar als ik het goed heb in deze wereld van informatiebestorming van alle kanten: waar blijft onze eigen inventiviteit en creativiteit?
    Het wordt ons van alle kanten toegestopt, maar kunnen we het zelf nog wel allemaal bedenken?
    Misschien een overdenking van een oudere jongere, maar eigenlijk ben ik blij dát ik hier nog even bij kan blijven stilstaan.

    BeantwoordenVerwijderen