zaterdag 8 december 2012

Insta Grammatica

Instant
Jeetje, wat deed ik er lang over om dit blogpost te starten dit keer.
Niet omdat ik zolang aan het pielen was met de Instagram tools, want ik ben persoonlijk niet zo wildenthousiast, waarvan twee oorzaken, 1: Instagram is ingelijfd bij Facebook en daar rommelt het nogal met gebruik van gegevens 2: Ik vind de filtertjes van Instagram niet zo boeiend.


Ik begrijp dat het wereldwijd veel gebruikt wordt. Groot gebruiksgemak, zit vaak al standaard op je mobieltje, dus zó voor het grijpen. En eerlijk is eerlijk:inmiddels is er een hele stortvloed aan extra verbuigingen en bijvoeglijkheden bijgekomen.
maar mij smaakt 't als blikvoer.

Klinkt als..
Ik moet toegeven dat ik een kleine aversie heb tegen nep. Nou is foto's bewerken dichterlijke vrijheid met beeld, dus dat mag van mij.
Een leuke revival heb ik ook niets tegen, tenzij het een submode wordt. Ik heb het dan over zeggingskracht. Iets waarbij je de juiste grammatica toepast, zónder trucjes. Zonde hoor, die stijlfouten.
Dus jammer Tim Knol, maar ik kan nep - beatlesounds wel schieten en sorry, Instagram, ik gruwel van shabby polaroidkorrelplaatjes. Prachtig vind ik dat we hierdoor wel weer èchte beelden zien uit die tijd. Dáár moet je wat mee! Een dubbelgangerfotowedstrijd:"Welke is de echte en welke de Instagrammed versie?" Eens kijken hoeveel enthousiaste oldieskenners we mobiliseren. Die je, eenmaal aangemeld, direct mobiliseert om een mooie good old times verzameling te bouwen. CC in optima forma.

Gelukkig leven we in een vrij land en trekt niemand zich iets van mijn gemopper aan.
Dus doe ik iets met Instagram. Dat lukt wel hoor. Ik dacht aan koppelingen.
-Met Pinterest,om onze leners mooie shots uit te laten wisselen. Dan gooien wij van de bieb een mooi thema in de lucht met een leuke attentie aan de beste Instafotograaf, de mooiste Pinterestverzamelaar.
-Met onze biebblogs kunnen we ook een linkje leggen.
Het oog valt sneller op plaatjes dan op enig ingekort lapje tekst, hoe interessant die inhoudelijk ook mag zijn.. Dus als je via een Puike Pic bij ons blog uitkomt, is dat succes.
-Automatisch kom ik dan bij onze website. Linken die handel, met gerelateerd beeldmateriaal, bijvoorbeeld een shot van een DWDDscène, waarin een mooi item wordt aangekaart. "Hebben we voor u!" , zeg je daarmee als bieb.

-Zet Instagram vooral in bij campagnes en activiteiten, combineer met het snelle Twitter of Facebook, maar maak het publiceren alsjeblieft wel zo persoonlijk mogelijk. Je scoort meer als breek- en benaderbaar mensch, dan uit naam van Het Instituut. Het wordt dan ook hoogste tijd dat we onszelf eens gaan casten, als 'infobrenger'. Dan heb je wel backup nodig,een goeie cursus en tijd van de baas.
Persoonlijkheid en professionaliteit gaan tenslotte best goed samen.
Ik zou zeggen: nep, dat werkt niet. Echtheid wel en vooral hartstocht. Beide kosten gelukkig niks, net als Instagram, als je besluit die dan toch te gebruiken.
Dit zou ik wel willen uitproberen: Tiny Books van Printstagram.


GL

2 opmerkingen:

  1. rachtig stuk weer Giant Leaps! Ik heb Instagram op de iPad aan mijn Twitter gekoppeld, maar dat is inmiddels ook zinloos omdat Facebook de eigenaar van Instagram is en het gaat afsluiten voor Twitter. Daarnaast gaat er niets boven écht i.p.v. nep.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Sanneke Zie je nou daar heb je 't al. Stoute FB, ga àf! En lig! En stay!
    Is Twitpic any good?
    GL

    BeantwoordenVerwijderen