maandag 12 december 2011

#23 Punt.

Favorieten
Yááááy!!! I made it! ThnX Lee, thnX Rob, thnX coach CurlyUp, thnX lieve trouwe Volgers!
Bedankt voor alle tips, trucs en triggers.
Jullie waren mijn mobiele GPSje, mijn GoogleMaps voor onderweg. Mijn Picnikende Wortelsoepdelers in Docs, mijn TerugTwitteraars en mijn YoutubeTuurders, mijn Flickrtjes in het donker, mijn fris sissende RSSfeeds.
Het was deliciously gezellig. Het was een ècht Library Thing. Ik voelde mij nimmer alleen in Blogland en dat voelde goed.

Verbeterpunt
Nu ik op het punt sta te vertellen welke verandering 23Dingen bij mij te weeg heeft gebracht, schiet me direct ook een idee voor een verbeterpuntje te binnen. Geen idee of het veel werk is dit in te bouwen in het 23Dingensysteem, maar met al te technische dingetjes houd ik me niet bezig, dus ik maak er dan ook maar geen punt van...
Komt ie: Wat vinden jullie van het idee om de bijdragen van andere KennemerwaardDingers, ook die van vorige rondes, waar goede, toepasbare ideeën in staan bij het voorstudiemateriaal te betrekken? Of in te passen bij de VerdiepDingen? De kans dat prachtplannen ten onder gaan in te veel langs elkaar heen geblogvlijt, wordt hier wel een stuk kleiner van. Bovendien staat ook de boodschap naar de bestuurslaag een behoorlijk stukje prominenter. Niets is frustrerender dan een 'moordidee' van een mededinger onopgemerkt weg zien zakken in Bezuinigingsblubber...
Je zou de cursus dan af kunnen sluiten met een spannende stemmingsronde binnen de dingersgroep, en een feestelijke afsluiting met onthulling en beloning ( monchoutaartje? Ik weet nog wel een creatief recept..) van Het Meest Briljant Toegepaste Ding.
Laten we maar zeggen een soort "23Dingen twee-punt-nul."...

Sluiting
Oké, nu zijn we dan werkelijk bij de afsluiting aangeland.
Typen met een brok in de keel valt nog niet mee... Gelukkig mag ik nog eventjes uitstellen met het bekendmaken van mijn grootste verandering: Het meest trof me dat deze cursus me heeft aangezet tot het dóen, het uitproberen, het aandurven, het spelen en het delen van nieuwe dingen. Met een gezonde dosis aangeleerde lef en ondernemingszucht heb ik dan ook een soort van imagoverandering ondergaan. Hoewel sommigen van ons door alle druk misschien zelfs wel een jasje hebben uitgetrokken, voel ik me ondanks alles nieuwsgierig en gesterkt. Ik ga dan ook zeker nog wat 'liggende' Dingen opnemen. Ik hoop ook van harte dat me de kans wordt gegund om begeleid te gaan Verdiepen, want ik ga 'los', let maar eens op.
Bij dat nieuwe imago passen mijn lobbige laarzen niet meer, ik ben aan iets nieuws toe.
Mijn keuze is gemaakt. Ik ga voor iets chiquers, iets met wat meer klasse, iets dat me meer uitzicht op de Toekomst zal bieden, me verder zal doen kijken dan mijn neus lang is. Met een assertievere uitstraling, dominanter getint...en een paar centimeter extra in de hoogte is gewoon ideaal!
Je mag ze wel zien, mijn stoute schoenen.

Dáág allen, de hartelijke groetjes en voor wie wil blijven volgen:
We bloggen!!!

Punt. (...met slagroom, graag!)


4 opmerkingen:

 1. Yes, daar is'ie dan, jouw eindstreep. En wat voor één! Ben ik blij dat het geen 2.00 uur (a.m.) is geworden; toch nog op tijd op één oor.
  Maar...ik heb genoten van jouw blogs. Wat een creativiteit heb jij er in kunnen gieten. En dat maakt het zo leuk om te reageren, dus geen thnx.
  Het genoemde verbeterpunt heeft al eens op de agenda gestaan, iets is wel gerealiseerd, maar het meeste is verzand... zo jammer.
  Maar zoals al eerder gezegd: de aanhouder wint enne... die rode pumps passen je hoor.
  Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan! Lekker dat je er bent,maar je zult het vast ook gaan missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Ik heb genoten van je teksten, ben ook blij dat je bij het Mediablog zit. De eerste alinea van deze post vind ik weer: :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Giantleaps gefeliciteerd. Erg leuk om je blog te lezen en van je ideeen kennis te nemen.
  Hartstikke goed ook dat je een rol wilt spelen in de digitale ontwikkelingen van de bibliotheek (en al speelt als mediablogger). Het is een uitdaging om ook onze klanten, jong en oud, mee te nemen in alle digitale ontwikkelingen en na deze groep 23dingers hebben we nog meer medewerkers die daarin zeker een bijdrage kunnen gaan leveren. En dat is zeker bij jou het geval. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen